Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Gevaren van de zon

Gevaren van de zon

Vorige week hebben we een ontzettend zonnige week gehad. Een op en top zomerdag, zullen de meesten zeggen, maar er zitten ook gevaren aan zulke snikhete dagen. Gelukkig kan je je voorbereiden op hete zomerdagen. Lees je mee?

Zonnebrand

Iedereen weet het, maar nog niet iedereen gebruikt het iedere dag: zonnebrand! Zonnebrand is niet iets wat je alleen smeert als je in de zon gaat liggen. Nee, sterker nog, je moet het iedere dag smeren. Ook in de winter! Wist je dat wolken 80% van de UV straling doorlaten? Als het hoogzomer is, maar wel bewolkt, dan moet je je dus alsnog insmeren!

Een makkelijke manier is het aanschaffen van een dagcrème met SPF. Fiets jij altijd naar de uni? Dan is het slim om op dagen dat je zonder jas fietst je armen in te smeren. Gooi daarom altijd een tubetje zonnebrand in je tas!

Genoeg drinken

Genoeg drinken is ook een belangrijke op warme dagen! Neem altijd een flesje water mee en probeer dagelijks aan minimaal 1,5 tot 2 liter water te komen. Drink je niet genoeg dan kun je klachten krijgen zoals hoofdpijn, duizeligheid of opeens heel moe zijn. Als het echt heel warm is en je drinkt weinig tot niets, dan kun je zelfs een hitteberoerte krijgen. Bij een hitteberoerte is het altijd belangrijk dat er snel gehandeld wordt, want in extreme gevallen kan dit zelfs leiden tot de dood. Dus zorg ervoor dat je gedurende de dag genoeg drinkt!

Tip: houd je niet van dat smakeloze water, maar wil je niet de hele dag aanmaaklimonade drinken? Dan is Air Up misschien wat voor jou. Dat zijn flessen waar je bovenop een pod schuift die een geur afgeeft. Omdat je neus en hersenen samenwerken ‘proef’ je wat je ruikt, terwijl je eigenlijk gewoon water drinkt!

Vermijd extreme warmte

Op dagen dat het 25 graden of warmer is, is het belangrijk niet te lang achter elkaar in de hitte te zijn. Ga je naar het strand? Zorg dan voor een parasol. Ben je thuis aan het studeren, maar loopt de temperatuur heel hoog op? Vraag dan of je bij een vriend(in) thuis mag werken waar het wat koeler is, of ga naar een koffietentje waar ze de airco aan hebben staan. Blijf goed eten en drinken, smeer jezelf regelmatig in met zonnebrandcrème als je naar buiten gaat.

Ben je heel erg verbrand en lijkt je huid niet te herstellen? Of blijf je je rot voelen nadat je lang in de zon bent geweest? Dan is het misschien handig om langs de huisarts te gaan. Op de campus UT zit een huisarts waar je terecht kan met al jouw vragen! Ook kun je een telefonische afspraak aanvragen, waardoor je snel geholpen bent!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.