Skip to main content
fysiotherapie

Fysiotherapie | Waarvoor ga je hierheen?

Een behandelingstraject bij de fysiotherapeut heb je vast al wel eens gezien binnen jouw omgeving. De fysio helpt je bij allerlei verschillende klachten en uiteindelijk kun je hier tijdens je dagelijkse leven veel voordeel uit halen. Ook tijdens je studententijd ervaar je waarschijnlijk vaak genoeg klachten waarbij de fysio je erg goed kan helpen. In deze blog lees je waarvoor je allemaal naar de fysio kan.

Welke klachten?

Misschien zul je je afvragen, wanneer moet ik dan naar de fysio en niet naar de huisarts? Het is inderdaad zo dat je bij bepaalde klachten meteen door kan naar de fysio en je niet eerst langs de huisarts moet. Als je twijfelt, kun je natuurlijk altijd om advies vragen bij de huisarts. Die kan je uiteindelijk gemakkelijk doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Wel is het handig om in elk geval in grote lijnen te weten voor welke soort klachten je naar een fysio kan gaan. Dit zijn eigenlijk vier soorten klachten.

  1. Je hebt een blessure of pijnklachten in je lichaam, zoals in je benen, armen, rug of schouders. Deze klachten kunnen te maken hebben met je spieren of pezen, denk aan een tennisarm of aan langdurige rugpijn. De fysio gaat je helpen om van deze pijn af te komen.
  2. Bij een chronische aandoening waardoor je moeite hebt met bewegen. De fysio kan je ondersteunen in het zo goed mogelijk leren leven met de pijn. Ook neurologische aandoeningen zoals ​​Parkinson en MS zijn klachten waar de fysio bij kan helpen.
  3. Het revalideren na een operatie is een derde situatie waarbij je een fysio kan inschakelen. Deze gaat met jou aan de gang om zo snel mogelijk en op een veilige manier over de operatie heen te komen. Hierbij kun je ook denken aan bijvoorbeeld het sporten onder begeleiding van de fysio.
  4. Ook voor stress- en spanningsklachten kun je terecht bij de fysio. Zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, of nek- en schouderpijn.

Fysio voor studenten

Ook voor studenten kan een fysiotherapeut erg van belang zijn. Als student stap je misschien niet zo snel af op een fysio, maar ook studenten kunnen verschillende klachten zoals hierboven ervaren. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van klachten die vaak voorkomen bij studenten waarmee je naar de fysio kan om geholpen te worden.

  • Overbelasting van de rug of nek. Als studerende breng je veel tijd door achter een bureau, laptop of computer. Als je in deze tijd net niet goed zit of je neemt te weinig beweegmomenten of pauzes, kan je last krijgen van je rug, nek of schouders. Dit is een veelvoorkomende klacht waarbij de fysio goed kan helpen tegen de pijn en je kan helpen om het de volgende keer te voorkomen.
  • Sportblessures. Veel studenten doen veel aan sport, waardoor je ook meer kans hebt op sportblessures. Daarnaast komen bij studenten sportverenigingen ook vaak blessures voor, omdat veel leden geen ervaren sporters zijn.
  • Stress. Deadlines en tentamens, een bijbaan én een sociaal leven - als student moet je veel ballen hooghouden. 

Laat de fysio je helpen bij klachten! Heb je hier vragen over? Kun je natuurlijk altijd terecht bij de campushuisarts!

Hopelijk ben je nu goed genoeg geïnformeerd over klachten waarmee je naar de fysio gaat. Loop dus niet langer met eventuele klachten door!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.