Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Fit en gezond blijven als student doe je zo!

Fit en gezond blijven als student doe je zo!

Door de corona pandemie zijn helaas veel mensen minder fit geworden. Zeker als student blijf je vooral binnen je eigen studentenkamer om colleges te volgen en te studeren. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je fit en gezond blijft lees je hier. 

Bewegen

Door het vele thuiswerken en thuis studeren bewegen de meeste mensen tegenwoordig veel minder. Probeer desondanks toch zoveel mogelijk te bewegen. Gebruik je pauzes om te wandelen. Door voldoende bewegingen heb je ook een verbeterde concentratie. Het zorgt er namelijk voor dat je even je hoofd leeg kunt maken. Als je de hele dag informatie ontvangt kunnen je hersenen dit niet aan. Dit vergroot de kans dat je dingen gaat vergeten. Als je een online meeting hebt kun je voorstellen om dit wandelend te doen. Een frisse neus en wat beweging zorgen vaak voor goede ideeën!

Sporten

Naast matig intensieve beweging is sporten ook belangrijk. Door sporten verlaag je de kans op hart- en vaatziekten, verbeter jij je immuunsysteem en het zorgt ervoor dat je makkelijker op gewicht blijft. Ook voel jij je vrolijker door sporten en verlaagt het je stress. Ga daarom juist ook tijdens tentamenweken even sporten. Alleen al 30 minuten sporten kan je helpen. Wil jij graag nieuwe mensen leren kennen? Meld je dan aan bij een sport studentenvereniging of een studievereniging.

Gezond eten

Gezond en gevarieerd eten zorgt er voor dat je fit blijft. Door voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen behoud je een goed immuunsysteem. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon houdt in dat je onder andere volkoren graanproducten, fruit, groente en ongezouten noten eet. Het is belangrijk dat je grotendeels gezond blijft eten, maar en af en toe een ongezonde maaltijd mag natuurlijk. Houd je niet van koken? Dan kan je meerdere maaltijden in een keer koken en deze invriezen. Zo heb je makkelijk een gezonde maaltijd. Dit is ook fijn voor als je alleen woont, want iedere dag voor jezelf koken is niet zo leuk. 

Preventie en ziek zijn

Ondanks dat je preventief aan je gezondheid kunt werken door voldoende te bewegen, te sporten en gezond te eten, is er altijd een kans om toch ziek worden. Loop niet te lang met je klachten rond. Ga met klachten naar het (telefonische) spreekuur van je huisarts. Je kunt ook naar Studenten huisarts op de campus UT. Ook als je verkoudheidsklachten krijgt kun je bij deze huisarts op de campus terecht voor een coronatest. Dus heb je klachten maak dan via de campus praktijk een afspraak voor een test afname! De corona test locatie is bij de campus praktijk.

Je mentale gezondheid is ook belangrijk om fit te blijven. Voel jij je niet lekker in je vel? Ook dan kan je terecht bij de studenten huisartsen. Heb je nog geen huisarts gevonden in Enschede? Dan is de Studenten huisarts op de campus UT een aanrader. Extra voordeel: het is lekker dichtbij de campus! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.