Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

vitamine student

Energieloos? Check je vitaminen!

We hebben een heerlijke zomer gehad en deze herfst hebben we gelukkig ook al veel zon gezien. Maar de winter komt eraan en in dit seizoen pikt iedereen wel een virus of twee mee. Maar ben jij elke winter aan het kwakkelen met je gezondheid of heb je last van extreme vermoeidheid? Dan is het misschien slim om dat dit jaar voor te zijn! Wij geven je tips, lees je mee?

Vitaminetekort

Eén van de redenen waardoor jij iedere winter last kan hebben van veel kwaaltjes is door vitaminetekort. Dit kan ontstaan als je niet gezond eet, maar ook mensen die wel heel gezond eten kunnen tekorten opbouwen. Misschien heb jij afgelopen zomer heel veel binnen gewerkt waardoor je weinig vitamine d hebt gekregen, of misschien heb je wat last van je darmen gehad en hebben je darmen voedingsstoffen niet zo goed opgenomen. Zo zijn er nog meer redenen te bedenken waarom jouw vitaminen niet op peil zijn. 

Vitaminen controleren

Gelukkig kan je er heel gemakkelijk achterkomen of je vitaminetekort hebt, namelijk door je bloed te laten controleren bij de huisarts. Als student in Enschede kan je terecht bij de Campus Huisarts! Deze vind je in de Sleutel (Gebouw 58) of naast de receptie bij Saxion Hogeschool. De huisarts zal waarschijnlijk een algemeen bloedbeeld willen opvragen, daarnaast checkt hij het peil van vitaminen waar je veel last van kan hebben. Van vitamine d tekort kan je last krijgen van extreme vermoeidheid, maar je kan bijvoorbeeld ook last krijgen van zere gewrichten. Als je vitamine b12 tekort hebt kan het zo zijn dat je darmen minder voedingsstoffen opnemen, dus dat is ook een belangrijke om te weten. Tot slot merk je van ijzertekort dat je vaak duizelig bent, hoofdpijn krijgt en zelfs hartkloppingen. Kortom: belangrijk om te laten controleren!

Supplementen slikken

Als inderdaad blijkt dat je vitaminetekorten hebt, dan moet je supplementen slikken om dit te verbeteren. Daarnaast is het natuurlijk ook verstandig om gezond te eten. Deze vitaminen blijf je dan slikken tot de lente aanbreekt. Heb je geen zin om allemaal verschillende potjes te kopen? Er zijn bedrijven waarbij je vitaminen kan bestellen die speciaal voor jou zijn samengesteld. Je krijgt per dag een zakje met hierin alle tabletjes en capsules die jij nodig hebt om je beter te voelen. Nu je weet dat jouw vitaminepeil wat lager is in de herfst en winter is het aan te raden om volgend jaar in september alvast te beginnen met het slikken van deze zelfde vitaminen. Zo voorkom je dat de klachten volgende winter terugkomen.

Tip: heb jij een ijzertekort? Neem dan ijzertabletjes én ijzerrijke voeding samen met een sinaasappelsapje. IJzer wordt namelijk beter opgenomen als het met vitamine c in aanraking komt. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.