Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Een goed begin van het nieuwe collegejaar!

Een goed begin van het nieuwe collegejaar!

Het nieuwe collegejaar is weer van start gegaan en ook dit jaar gaat het iets anders dan normaal in verband met het coronavirus. Vorig jaar hebben we het laatste staartje van het collegejaar binnen moeten volgen en zo dit jaar ook weer. De meeste hogescholen en universiteiten hebben ervoor gekozen om de fysieke lessen te cancelen en deze alleen te geven wanneer nodig. Bijvoorbeeld bij de nieuwe eerstejaars of bij praktijklessen. Een spannend jaar dus weer voor de boeg, maar hoe begin je het nieuwe collegejaar nou echt goed?

Goed begin is het halve werk

Je kent het gezegde wel: een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook voor het begin van het nieuwe collegejaar. Goed beginnen scheelt je een hoop werk in de maanden erna. Begin je jaar goed door voorbereid de lessen in te gaan. Dit klinkt misschien heel suf, maar het helpt enorm. Lees de hoofdstukken die je moet lezen en haal de deadlines die je moet halen, zo bespaar je jezelf een hoop ellende aan het einde van je collegeblok. Daarnaast is het belangrijk om, vooral in het begin van het jaar, genoeg tijd vrij te maken voor je vakken. Doe dus even rustig aan bij je bijbaantje en houd wat tijd vrij in het weekend.

Fysieke lessen op het Eurocollege

Een echt goede start hebben de studenten op het Eurocollege wel gehad. Het Eurocollege is namelijk één van de weinige scholen in Nederland die er toch voor kiest om 100% fysieke lessen te geven. Deze school wil studenten niet de kans ontnemen op fysieke lessen en de ervaring van het studentenleven. Maar hoe realiseren ze dit? Alle klassen hebben maximaal 15 studenten waarbij zij een vast lokaal en een vaste plek aangewezen hebben gekregen. Dit kan makkelijk gerealiseerd worden, doordat het Eurocollege een persoonlijke aanpak heeft en de lessen altijd al in kleine groepen gegeven werden. Docenten hebben schermen bij hun bureaus staan waardoor de 1,5 meter goed gerealiseerd kan worden. Dit is het geval bij alle vier de vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Groningen. Bij het Eurocollege zijn ze dus goed van start gegaan!

Thuis studeren

Of je wel of niet op het Eurocollege zit; thuis studeren is nog steeds een veelvoorkomend begrip in tijden van de coronacrisis. Als je klaar bent met je lessen moet je alsnog zelfstandig aan het werk gaan. Mijn tip: doe dit niet thuis, maar doe dit op een openbare plek. Het is namelijk wel gewoon mogelijk om in een koffietentje te gaan zitten met je laptop en daar aan de slag te gaan. Zo krijg je niet dat ‘opgesloten in huis’ gevoel, als je straks weer vaker binnen zit in het najaar. Ook de bieb kan je gewoon reserveren op jouw school. Zorg dan vooral in tijden van de tentamenweken dat je op tijd bent met het maken van een reservering, zodat je een dagje rustig in de bieb kan leren!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Enschede is echt een leuke studentenstad, waar je een onvergetelijke studententijd gaat hebben. Elke dag is hier anders, maar wij houden voor jou het overzicht! Wij bieden: een verzameling van de beste studentenkamers, een regelmatige update over de lekkerste restaurant en barretjes in Enschede, toegang tot de leukste bijbanen voor studenten, het laatste studentennieuws, toelichting op belangrijke geldzaken tijdens en na je studietijd, informatie omtrent student gerelateerde gezondheidszorg en alles wat je verder moet weten over je studententijd in Enschede. Kortom: wij willen jou motiveren om het optimale uit je studententijd te halen.

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede ? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.