Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Dit moet je weten over een coronatest doen!

Dit moet je weten over een coronatest doen!

Wanneer is het nodig om een test te doen? Hoe werkt zo’n test? Doet het pijn? En hoe snel is de uitslag er? Dat waren vragen die ik had voordat ik voor het eerst een coronatest deed. En ik kan me voorstellen dat jij die vragen ook hebt! Daarom deel ik hier mijn ervaring, zodat je weet waar je aan toe bent als jij ook aan de beurt bent! 

Wanneer een coronatest doen?

Ik vond het zelf erg lastig om te bedenken wanneer het tijd is voor een test. Af en toe een loopneus na het fietsen is niet gek, toch? Dan lijkt me een test niet nodig. Maar als je opeens de hele dag een loopneus hebt, dan weer wel. Op een gegeven moment had ik af en toe last met ademhalen en was ik wat vermoeid. Dit leek me toch het moment om een test te doen, zeker met het oog op de feestdagen. Verder adviseren ze een test te doen als je met iemand in contact bent geweest of als je last hebt van de welbekende symptomen: verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid, koorts of een plotseling verlies van reuk en/of smaak zonder neusverstopping. Als je echt heel erg twijfelt, bel dan je huisarts voor advies. Nog geen huisarts in Enschede? Misschien is Huisartsenpraktijk UT Campus dan iets voor jou. Het is fijn om een huisarts in de buurt te hebben, zeker in deze tijd!

Zo vraag je een coronatest aan

Een test aanvragen is supermakkelijk! Je kunt bellen, maar ook online een afspraak maken. Op coronatest.nl kun je gemakkelijk inloggen met je DigiD. Je vult dan een korte vragenlijst in over je klachten en vervolgens kom je op de pagina om een afspraak te maken. Kies een beschikbare tijd en locatie bij jou in de buurt, en that’s it. Ik maakte ’s avonds de afspraak en kon de volgende dag voor 9.00 uur al terecht. Mega snel, dus! 

De coronatest

Oh, ik was superzenuwachtig. Sommigen zeiden dat het onwijs pijn deed, maar sommigen ook niet. Maar ik kan je vertellen: je hoeft echt niet bang te zijn! Ze gaan, zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord, met een wattenstaafje in je neus en in je keel. Het duurt een paar seconden. In je neus voelt een beetje raar en niet per se heel prettig, maar het doet niet echt pijn. In je keel is eigenlijk helemaal niet erg. Niet zoals alle filmpjes die op internet staan over mensen die ervan moeten kokhalzen en zo. Natuurlijk kan het per persoon verschillen, maar ik vond het echt reuze meevallen!

De uitslag

Getest, en nu wachten op de uitslag. Hoe spannend is dat? Na het testen krijg je een papiertje mee waarop staat dat ze ernaar streven om de uitslag binnen 48 uur aan je te laten weten. Tot de uitslag bekend is, is het de bedoeling dat je thuisblijft en niemand langs laat komen. Eindelijk tijd om de lekkerste herfst bakrecepten uit te proberen! Als je telefonisch een afspraak hebt gemaakt, dan krijg je ook telefonisch de uitslag. Als je online de afspraak hebt gemaakt, dan krijg je een e-mail. Vervolgens check je dan op coronatest.nl de uitslag. Bij mij was de uitslag er al vier uur nadat ik had getest, super chill! 

Een test is gratis, doet geen pijn en je helpt er jezelf én anderen mee. Ik zeg: bij twijfel zeker doen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.