Skip to main content
De leukste steden om carnaval 2022 te vieren!

De leukste steden om carnaval 2022 te vieren!

Yes het is bijna zover... carnaval komt eraan! Carnaval vindt dit jaar officieel plaats van 27 februari tot en met 1 maart, maar in sommige steden begint het feest al op vrijdag 25 februari. Zeker nu de horeca EINDELIJK weer open mag! Carnaval wordt vooral gevierd onder de rivieren. Veel studenten hebben nog nooit carnaval gevierd. Wij hebben daarom de leukste carnavalssteden voor je op een rijtje gezet!

Carnaval in Den Bosch (Oeteldonk)

Wil je carnaval vieren in Brabant? Dan is Den Bosch de place to be! Tijdens carnaval verandert de stad in Oeteldonk. De Bosschenaren kijken er het hele jaar naar uit om een week lang te feesten. Dit wordt niet alleen in de kroegen gedaan maar ook op straat. Iedereen draagt kleren met rode en gele tinten. Deze carnaval feestjes in Den Bosch wil je zeker niet missen! 

Carnaval in Maastricht (Meestreech)

Maastricht staat erom bekend dat er flink wordt uitgepakt met de origineelste outfits tijdens carnaval. De meeste van deze outfits worden door de Limburgers zelfgemaakt. Houd er dus rekening mee als je daarheen gaat dat je je mooiste outfit uit de kast haalt. Vergeet zeker niet om de optocht te bekijken. Hier komen de mooiste carnavalswagens langs. Na de optocht kan je gelijk door naar de kroeg voor de leukste carnaval evenementen in Maastricht!

Carnaval in Eindhoven (Lampegat)

Eindhoven, de lichtstad van Nederland, wordt tijdens carnaval omgetoverd tot Lampegat. De perfecte plek om carnaval te vieren voor studenten. Elk jaar staat er op de markt een grote tent waar verschillende artiesten komen optreden. Een grote gezellige boel dus. Stratumseind is zeker net zo leuk. Het is dé uitgaansstraat van Eindhoven en tijdens carnaval kun je daar de hele avond lekker los!

Carnaval in Tilburg (Kruikenstad)

Carnaval in Tilburg wordt jaarlijks afgetrapt met de kroegendwèèltocht op vrijdagavond. Nog nooit in Tilburg geweest tijdens carnaval? Dan vraag je je vast af wat die tocht inhoud. Simpel gezegd: in zoveel mogelijk kroegen en cafés een biertje drinken! Perfect voor een leuk avondje, dus! De dagen na de kroegendwèèltocht zijn er nog genoeg andere leuke feestjes te vinden.

Carnaval in Breda (Kielegat)

Wil je een van de mooiste carnavalsoptochten van Nederland zien? Ga dan zeker naar Breda! Tijdens deze optocht kan je de mooiste praalwagens zien. Niet alleen de optocht is leuk in Breda, er worden ook veel leuke feestjes georganiseerd in de binnenstad die zeker de moeite waard zijn!

Carnaval in Sittard (Marotteriek)

Elk jaar wordt op de eerste dag van carnaval om 23:11 de sleutel aan de prins overhandigd door de burgermeester. Vanaf dat moment verandert Sittard in Marotteriek en barst de stad los. Overal zijn er leuke carnaval evenementen georganiseerd! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.