Skip to main content
De lekkerste oliebollen van Enschede

De lekkerste oliebollen van Enschede

Het is december en dat betekent dat het tijd is voor oliebollen! Oliebollen horen eigenlijk pas met oudejaarsdag gegeten te worden, maar gelukkig kun je ze op verschillende plekken in Enschede al eerder kopen. Wij zochten voor je uit waar je de lekkerste oliebollen van Enschede haalt!

Van Raay oliebollen

Bij de gebakkraam van Van Raay kun je nu al terecht voor de lekkerste oliebollen (en andere feestelijke lekkernijen natuurlijk). De kraam vind je op de parkeerplaats bij Intratuin Enschede, maar er staat ook een kraam op de parkeerplaats bij Tuincentrum Borghuis. Dat wordt na het inslaan van een plantjes en de kerstboom een heerlijk, verse oliebol happen!

Brunselaar

De gebakkraam van de familie Brunselaar staat elk jaar bij het treinstation van Enschede in november en december. De oliebollen zijn hier superlekker en makkelijk te halen als je toch in de buurt van het station moet zijn. De oliebollen worden volgens traditioneel familierecept bereid en gebakken in plantaardige olie.

Bakker Teunis

Ook bij Bakker Teunis in winkelcentrum Twekkelerveld scoor je eind december lekkere oliebollen, krentenbollen en appelbeignets. Vooral op oudejaarsdag is het hier erg druk, dus zorg dat je op tijd je oliebollen haalt!

Bakkerij Nollen

Een van de bekendste plekken om oliebollen in Enschede te halen, is toch wel Bakkerij Nollen. De bollen van Nollen hebben een goede korst en lekkere smaak. Niet gek dus, dat deze bakkerij in voorgaande jaren weleens goed scoorde bij de AD oliebollentest. Bakkerij Nollen heeft meerdere vestigingen in Enschede dus er is altijd wel een bakkerij bij jou in de buurt om lekkere oliebollen te halen. De oliebollen worden tijdens de laatste dagen van december verkocht en je kunt ze ook laten bezorgen. Extra leuk is dat Bakkerij Nollen elk jaar een deel van de opbrengst aan een stichting doneert. Je oliebol smaakt dan nog net wat lekkerder als je weet dat je er iemand een beetje mee helpt ;).

Bakkerij Oonk

Tot slot kun je ook bij Bakkerij Oonk tijdens de laatste dagen van het jaar terecht voor lekkere oliebollen. Deze bakkerij heeft vier vestigingen dus je hoeft nooit ver te fietsen voor een lekker oliebol!

Met deze tips scoor jij gemakkelijk de lekkerste oliebollen van Enschede! Op zoek naar een lekker drankje voor bij je oliebol? Check dan deze recepten voor lekkere, winterse cocktails!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.