Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De beste bespaartips voor de beginnende student

De beste bespaartips voor de beginnende student

Op jezelf gaan wonen betekent ook dat je nieuwe spullen nodig hebt. Misschien heeft je familie nog wat liggen, maar veel zul je toch gewoon zelf moeten kopen. Om toch nog wat geld over te houden voor borrels en feestjes hebben wij een paar bespaartips voor jullie.

Kringloop

Begin altijd bij een kringloop, studentensteden staan er vaak vol mee. Wat voor de ene troep is, is voor een andere een schat. Zeker als je een beetje van retro/vintage spullen houdt. Bijkomend voordeel, in deze tijd van corona hebben heel veel mensen hun huis opgeruimd en valt er bij de meeste kringlopen meer te kiezen. Het is een veel goedkopere manier om aan meubels en andere spullen te komen en je bent ook nog eens duurzaam bezig.

Fiets

In studentensteden worden fietsen om de haverklap gestolen, kapot gemaakt of in de gracht gedeponeerd. Het is daarom een slimme investering om een goed slot te kopen, en af en toe je fiets iets verder buiten het centrum te zetten en iets verder te lopen. Het is ook raadzaam om je fietslampjes eraf te halen als je niet aan het fietsen bent of om speciale lampjes te kopen. Fietslampjes worden namelijk zo mogelijk nog vaker gestolen. Tegenwoordig zijn er ook nog lampjes te koop die je met een soort tie wrap systeem vast kunt maken. Deze zijn iets duurder, maar gaan wel een stuk langer mee.

Too Good To Go

Deze app is eigenlijk bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan, maar zorgt er tegelijk voor dat jij met leuke kortingen boodschappen kunt doen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen supermarkten zijn aangesloten bij Too Good To Go, maar bijvoorbeeld ook verschillende restaurants en bakkerijen. Red lekker eten van verspilling tegen een mooie prijs en als je hun Magic Box bestelt, kun je jezelf ook nog eens verrassen.

Reclamefolder

Reclamefolder is een app die zijn naam waarmaakt. Het is een verzamelplaats van alle folders die die week geldig zijn. Zo kun je in één oogopslag zien wat die week in de aanbieding is en waar je flinke kortingen kunt krijgen. Zeker ook de moeite waard om te kijken in welke supermarkt je favoriete biermerk in de aanbieding is.

Knaek

Knaek is een app die samenwerkt met 95% van de onderwijsinstellingen, studie- en studentenverenigingen om studenten van een Knaek te voorzien. Daarnaast kun je de app bij talloze andere ketens laten zien zoals Domino's of de Burger King, maar ook bij verschillende bioscopen. Als je de app laat zien, wordt deze aan de kassa gescand en krijg je direct korting. Vergeet ook niet altijd je collegekaart mee te nemen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Enschede is echt een leuke studentenstad, waar je een onvergetelijke studententijd gaat hebben. Elke dag is hier anders, maar wij houden voor jou het overzicht! Wij bieden: een verzameling van de beste studentenkamers, een regelmatige update over de lekkerste restaurant en barretjes in Enschede, toegang tot de leukste bijbanen voor studenten, het laatste studentennieuws, toelichting op belangrijke geldzaken tijdens en na je studietijd, informatie omtrent student gerelateerde gezondheidszorg en alles wat je verder moet weten over je studententijd in Enschede. Kortom: wij willen jou motiveren om het optimale uit je studententijd te halen.

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede ? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.