Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Daten in coronatijd!

Daten in coronatijd!

Na lange tijd in quarantaine gezeten te hebben, mogen we weer naar buiten. We mogen weer op terrassen zitten en kunnen zelfs weer gaan sporten. Van al dat binnen zitten kom je niet je potentiële nieuwe partner tegen. Maar hoe date je eigenlijk in zo’n rare tijd? In deze blog geef ik tips om weer voorzichtig te beginnen met daten.

1. De welbekende datingsapps

Ik denk dat we allemaal wel eens een datingapp hebben gedownload. Het is immers de veiligste manier om iemand te leren kennen. Je houdt anderhalve meter afstand maar toch is het niet zo fijn als gewoon kunnen afspreken. Zelf vind ik fysiek elkaar zien heel belangrijk in het proces om iemand leuk te vinden maar in deze tijd gaat dat gewoon lastig. Toch kan het downloaden van Tinder, Happn of Badoo al een goede stap in de richting zijn. Als straks alles weer open is, kun je de afspraken ook voortzetten in het echt. Maak daarom het virtuele daten spannender door te videobellen. Zo krijg je al meer een beeld over iemand zijn persoonlijkheid en kun je daadwerkelijk emoties zien. Bouw daarom een goede basis op tijdens het praten op datingsapps en ga dan samen naar een terras; uiteraard op anderhalve meter afstand.

2. De vonk is overgeslagen en wat nu?

Stel je hebt al een aantal succesvolle dates gehad en hebben elkaar ook al een aantal keer fysiek gezien. Als je iemand leuk gaat vinden, dan wil je knuffelen en zoenen. Dat is iets wat bij het verliefd zijn komt. Maar hoe doe je dat nu? Volgens het RIVM mogen we afspreken met elkaar als het maar gaat via de richtlijnen. Het is verstandig om je hieraan te houden, zeker als je denkt dat je misschien in contact bent geweest met iemand met corona. Een avondje samen intiem doen zit er dan dus niet in. Je kunt natuurlijk wel een spannend avondje op Facetime hebben of pikante selfies doorsturen via snapchat. Echter loop je dan wel het gevaar dat je foto’s (ongewild) worden gescreenshot. Denk daarom goed na voordat je zoiets verstuurd.

3. Oké, maar hoe maak ik dan indruk op die persoon en geef ik aan dat ik diegene leuk vindt?

Gooi het eens over een ouderwetse boeg: maak een brief voor diegene die je zo leuk vindt. Schrijf op wat diegene dan zo leuk maakt. Dit kun je doen door middel van een verhaal, gedicht of verzin iets anders origineels. Het is wel zo, hoe langer je wacht met fysiek contact, hoe groter de spanning wordt en hoe intenser die eerste zoen gaat zijn. Voor nu blijft het alleen bij fantaseren…

Wil je samen iets leuks doen tijdens een videobelsessie? Ga voor een virtuele activiteit!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.