Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Boeken Top 5 voor Thuisisolatie

Boeken Top 5 voor Thuisisolatie

De kans is groot dat je, nu er een hoop (sociale) activiteiten wegvallen uit je dagelijks leven, je meer tijd overhoudt om dingen te doen die je normaalgesproken steeds uitstelde. Zoals lezen! Hoe vaak heb je nou al een boek gekocht met de intentie het uit te lezen? Als ik naar mezelf kijk: vaak genoeg. Ik heb een hele plank vol met boeken waar ik nu eindelijk aan toe kom. Wil jij ook graag deze nieuwe hobby oppakken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Hier is mijn corona-boeken-top 5!

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman

Of je het nou eens bent met de filosofie van Rutger en uitgeverij de Correspondent of niet, dit is een mega interessant boek met veel gave historische verhalen en nieuwe inzichten. Het is een dikke pil van ruim zeshonderd bladzijden, dus je bent er zeker even mee bezig! Het boek kijkt met een overwegend positieve blik naar de wereld, wat we zeker kunnen gebruiken in deze bizarre tijd.

Het meisje in de trein van Paula Hawkins

Oké, misschien heb je de film al gezien. Maar ook dan is dit boek het lezen waard. Dit is een super spannend boek dat je moeilijk weg kunt leggen. Normaal gesproken een echte aanrader voor op vakantie, maar in een lekkere stoel in je eigen tuin leest ‘ie ook prima weg. Kun je daarna ook nog de film kijken, die staat op Netflix!

The Humans van Matt Haig

In dit grappige boek kun je even ontsnappen aan de realiteit. Het verhaal gaat over een alien die het lichaam van een wetenschapper overneemt. Langzaam leert hij meer over de mensheid op aarde. Het verhaal is spannend, meeslepend en soms ook emotioneel. Voor je het weet ‘issie uit!

Heb je nou al een vriend van Marie Lotte Hage en Nydia van Voorthuizen

In dit grappige én leerzame boek geven schrijfsters Marie Lotte en Nydia antwoord op vijftig vragen en opmerkingen die je als vrouw vrijwel dagelijks naar je hoofd geslingerd krijgt. Het leest lekker weg en zorgt voor de nodige grinnik. En nee, je hoeft echt geen diehard feminist te zijn om van dit boek te kunnen genieten.

Wil je ook eens een podcast luisteren? We hebben een aantal toffe podcasts voor je op een rij gezet. Tip: lekker om te luisteren tijdens het wandelen ;-)

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.