Skip to main content
Gezond leven

8 tips voor een gezonde leefstijl

Heb je de afgelopen maanden een beetje afstand genomen van je gezonde levensstijl? Je bent zeker niet de enige! De maanden vanaf december zijn vaak wat chaotisch. De feestdagen breken sowieso je dagelijkse routine, en wellicht ben je daarna ook nog op wintersport geweest of heb je flink gefeest tijdens carnaval. Kortom, het is tijd om je leven weer op de rails te krijgen! In dit artikel vind je 8 tips voor een gezondere levensstijl.

1. Let op je voeding

We begrijpen dat je als student af en toe kiest voor een snelle en goedkope maaltijd, maar het is toch belangrijk om na te denken over je voeding. Gezond eten en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen dragen bij aan een gezonde levensstijl. Probeer gevarieerd te eten, verdiep je in gezonde recepten en beperk het snacken.

2. Beweeg gedurende de dag

Iedereen weet dat veel bewegen en sporten goed is. Natuurlijk raden we aan regelmatig te sporten, maar we begrijpen ook dat dat soms lastig is vol te houden. Daarom is onze tweede tip: beweeg gedurende de dag. Neem vaker de trap, fiets naar je studie, wandel naar de supermarkt of maak een lunchpauze wandeling. Je zult merken dat je je hierdoor beter voelt!

3. Zoek een gezond balans tussen vrije tijd en werk/studie

Een belangrijk aspect van een gezonde levensstijl is het stressniveau beheersen. Zorg ervoor dat je je werk- en studieplanning zo invult dat je voldoende tijd hebt voor ontspanning. Dit helpt je om je gezonde routine vol te houden en maakt het gemakkelijker om je planning te handhaven.

4. Drink genoeg water

Een eenvoudige maar effectieve tip is het drinken van water. Neem gewoon een waterfles mee en drink voldoende op school, op het werk of thuis. Dit heeft een positief effect op je hele lichaam en daarmee ook op je gezonde leefstijl.

5. Sla eens een alcoholisch drankje of sigaret over

Deze tip is misschien niet de meest geliefde, maar we kunnen hem niet negeren. Alcohol en tabak zijn schadelijk voor je gezondheid, en het overslaan van één avond kan al een groot verschil maken. Als je besluit een avond niet te drinken waar je dat normaal wel zou doen, geef je je lichaam wat rust.

6. Slaap voldoende

Slaap is essentieel voor een gezonde levensstijl. Ontdek hoeveel uur slaap het beste voor jou werkt. Let op hoe uitgerust je wakker wordt en bepaal je ideale slaaplengte. Probeer deze zo vaak mogelijk aan te houden.

7. Zorg voor routine

Om je gezonde levensstijl vol te houden, moet het een routine worden. Gezond eten, voldoende bewegen en genoeg slapen zouden de norm moeten zijn, niet de uitzondering.

8. Laad jezelf af en toe eens op

Belangrijk voor je welzijn is het opladen van zowel je sociale als fysieke batterij. Ontdek waar jij energie van krijgt, of het nu gaat om het kijken van een serie, gamen of quality time met familie.

Heb jij moeite met het vinden van jouw gezonde leefstijl? Je kunt altijd eens overwegen om tips te vragen bij de Campushuisarts.
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.