Skip to main content
Tandarts in Enschede

Als je in Enschede gaat wonen tijdens je studententijd is het wel zo handig om ook je tandarts in Enschede te hebben. Voor veel studenten is het genoeg om 1 of 2 keer per jaar naar de tandarts te gaan en dan is het helemaal niet zo erg om bij de tandarts in de buurt van je ouders te blijven. Maar wat nou als je een keer een tandheelkundig noodgeval hebt? Val je bijvoorbeeld op je gezicht na een avond stappen, dan is het toch fijn als de tandarts dichtbij zit! Maar hoe vind je nou een goede tandarts in de buurt van Enschede? Wij geven je tips!

Tandarts in Enschede vinden

Ga je in Enschede wonen en wil je niet op en neer reizen voor de tandarts? Zoek dan een nieuwe tandarts in Enschede. Op de website zorgkaartnederland.nl vind je een overzicht van tandartsen in Enschede. Niet elke tandartspraktijk neemt nieuwe klanten aan, dus bekijk dat goed. Het is ook verstandig om aan mensen om je heen te vragen of zij goede ervaringen hebben bij hun tandarts.

Waar moet je op letten als je een tandarts zoekt?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten voordat je een tandarts kiest. Een tandarts moet altijd een BIG-registratie hebben, anders mag hij niet als tandarts werken. Daarnaast kan je kijken welke faciliteiten en specialisten je tandarts heeft. Kan je tandarts maar heel weinig zelf doen, dan moet je al snel naar een andere tandarts of naar het ziekenhuis. Kijk ook of de tandarts aangesloten is bij jouw zorgverzekering. Dit is vooral belangrijk als je een aanvullende tandartsverzekering hebt. Als de tandarts dan niet is aangesloten bij jouw zorgverzekeraar, dan krijg je soms minder vergoed.

Overstappen van tandarts

Overstappen naar een tandarts in Enschede is altijd mogelijk! Bekijk eerst of de tandartspraktijk, waar jij naar toe wilt, nog mensen aanneemt. Neemt de tandarts nieuwe klanten aan, dan kun je je daar inschrijven. Neem vervolgens contact op met je oude tandarts en geef aan waarom je overstapt (bijvoorbeeld dat je in een andere stad bent gaan studeren). Geef ook aan per wanneer je wilt overstappen en geef het e-mailadres en adres van je nieuwe tandarts door. Jouw oude tandarts kan dan jouw dossier overdragen aan je nieuwe tandarts.

Spoedtandarts Enschede

Heb je een ongeluk gehad en bijvoorbeeld je tand gebroken, maar is je eigen tandarts gesloten? Dan kun je altijd naar een spoedtandarts. Die is vaak 24/7 open en kan dan direct jouw tandprobleem oplossen. In Enschede kan je contact opnemen met de spoeddienst. Je kan alleen bij deze dienst terecht wanneer het onderstaande van toepassing is.

  • Er is sprake van een spoedeisende situatie: nabloedingen, ongeval, acute ontsteking of acute heftige pijn.
  • Je kunt niet bij je eigen tandarts terecht, omdat deze gesloten of afwezig is.
  • Je staat ingeschreven bij een praktijk van een Enschedese tandarts.

Zijn al deze punten van toepassing op jouw situatie? Neem dan contact op met de tandartsenpost: 053 792 00 40.

Wanneer je bent doorverwezen moet je naar de tandarts moet je het volgende meenemen:

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Verzekeringspas

Je moet de behandeling meteen met PIN te betalen. Je krijgt daarna een factuur die je kan indienen bij jouw verzekering, als je extra verzekerd bent voor tandheelkunde.

Tip: zoek ook een huisarts in Enschede!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.