Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Huisarts in Enschede

Als je in Enschede gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Enschede te hebben. Mocht je last krijgen van gezondheidsklachten, dan weet je zeker dat je bij iemand terecht kunt. Dit is wel zo fijn, zeker als het om een noodgeval gaat!

Huisarts in Enschede vinden

Wil je van huisarts veranderen, bijvoorbeeld omdat je nu in Enschede bent gaan studeren? Dan kan dat. Je hoeft hierbij niet, net als bij het overstappen van zorgverzekering, op een nieuw kalenderjaar te wachten. Het is belangrijk om een huisarts in Enschede te vinden waar jij je prettig voelt. Vraag ook om je heen bij welke huisarts anderen zitten, misschien kunnen zij hun eigen huisarts aanraden. Als je een huisarts hebt gevonden waar jij een goed gevoel bij hebt, moet je nog op een aantal dingen letten. Kijk sowieso eerst of de huisarts wel nieuwe patiënten aanneemt. Controleer daarnaast of de huisarts een BIG registratie heeft.

Tip: vind ook een tandarts in Enschede

Veranderen van huisarts

In Nederland mag je vrij van huisarts veranderen, op elk moment dat jij wil. Als je van huisarts wilt veranderen dan kun je je inschrijven bij je nieuwe huisarts, mits deze natuurlijk nieuwe patiënten aanneemt. Veel huisartsen werken tegenwoordig met een zogenaamd 'digitaal dossier'. Als je je inschrijft bij een nieuwe huisarts worden automatisch je gegevens digitaal opgevraagd bij je oude huisarts. Om er zeker van te zijn dat je dossier doorgestuurd wordt, kun je altijd even je oude huisarts bellen en vragen of ze de aanvraag voor je dossier van je nieuwe huisarts ontvangen hebben. Je bent niet verplicht een reden op te geven waarom je van huisarts verandert.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.