Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

GGD Twente

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD), ontwikkelt het Twentse gezondheidsbeleid en zorgt voor de uitvoering. Bij GGD Twente kun je onder andere terecht voor informatie over soa’s en voor vaccinaties als je op reis gaat.

Gezond op reis

De GGD Twente en Travel Health Clinic (THC) werken samen op het gebied van vaccinaties en reizigersadvies. Zij zorgen er samen voor dat je gezond blijft tijdens je reis. GGD Twente biedt door deze samenwerking een betrouwbaar vertrekpunt voor iedere reis. Of je nou all inclusive naar Turkije gaat of door de jungles van Borneo op avontuur gaat. 

Als je op reis gaat, kun je bij de GGD terecht voor vaccinaties. Welke vaccinaties je nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming en de reisduur. De GGD kan je adviseren over de vaccinaties die jij nodig hebt. Ga naar het reizigersspreekuur of kijk op de website GGD reisvaccinaties. Aan vaccinaties zijn kosten verbonden, maar soms ben je voor een deel van deze kosten verzekerd door de zorgverzekering. Als je zeker wilt weten of de kosten worden vergoed, is het verstandig contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Afspraak maken GGD reizigersadvies en -vaccinaties

Wil je een afspraak maken voor een vaccinatie? Dat kan online op de website van THCI of telefonisch via het nummer 088-2914900. Tijdens de afspraak moet je de onderstaande zaken meenemen:

  • Identiteitsbewijs
  • Zorgpas
  • Inentingsboekje (het gele vaccinatiepaspoort, bij kinderen eveneens het vaccinatieoverzicht van het Rijksvaccinatieprogramma)
  • Reisroute
  • Overzicht van uw medicijngebruik

Soa-test GGD

Bij de GGD kun je ook terecht als je denkt dat je een soa hebt opgelopen. Als je een afspraak bij de GGD wilt maken, worden er wel eerst een aantal vragen aan je gesteld. De GGD kan dan bepalen of je in aanmerking komt voor een gratis soa-test bij de GGD of jou doorverwijzen naar je eigen huisarts. Je kunt ook anoniem een soa-test thuis doen. Lees meer over alle mogelijkheden op de pagina soa testen Enschede. Voor een afspraak voor een soa-test kun je bellen naar 053-4876848 op werkdagen tussen 10.30 en 13.00 uur.

Contact GGD Twente

Bezoekadres GGD Enschede
Nijverheidstraat 30
7511 JM Enschede
053-4876888
info@thci.nl
ggdtwente.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.